*** ART-PONT GALÉRIA ***
Menü
 
E-mail
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Naptár
2018. Április
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
Pontos idő
 
Olajfestmények
OlajfestményekKéptárak: Súgó
Adilov Alim festményei

Adilov J. Alim Üzbegisztán fővárosában, Taskentben született 1963-ban. Az európai hírű szentpétervári "Repin" Képzőművészeti Akadémián végezte tanulmányait. Mesterei között a nemzetközileg is nagy szaktekintélyű Mojszenkót és Vitrugatszkijt kell megemlítenünk. 1991 és 1993 között a Londoni Akadémián végez el egy kurzust. 1993-óta Magyarországon él családjával. 2004-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja. Rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert mind a közönség, mind a szakmabeliek körében. A többnyire olaj technikával festett képein szülőföldjének varázslatos tájait és életét álmodja újra a kiváló kolorista. Kiállítások: csoportos Szentpétervár, Moszkva, Rosztov, Taskent, Tokyo, Wörschach, Kuala Lumpur, Budapest, Debrecen, Békéscsaba önálló London, Békéscsaba, Miskolc, Debrecen, Gödöllő, Kecskemét, Budapest, Malaysia (Puchong), Kuala Lumpur

 

 

Adilov Kabul festményei

Üzbegisztán fővárosában, Taskentben született 1959-ben. Tanulmányait 1975 és 1979 között a taskenti Tanárképző Szakközépiskola festőművész szakán kezdte, majd 1979 és 1985 között Leningrádban, a Repin Képzőművészeti Akadémián folytatta. 1985-től a taskenti Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, 1986-tól pedig a Szovjet Művészeti Szervezetnek lett a tagja. Az európai mesterek tanulmányozása közben jutott el Magyarországra, ahol 1987-ben telepedett le, azóta aktívan részt vesz a művészeti életben. Kedvenc témái közé tartoznak a tengerpartok, a napsütötte mediterrán tájak, utcaképek, dús virágcsendéletek, portrék. Tehetségének jó táptalaja szülőföldjének varázslatosan gazdag kulturális és történelmi hagyatéka.

Kiállításai:

1984 Fiatal Művészek Kiállítása, Taskent   1985 Csoportos Kiállítások, Leningrád   1985-1986 Szovjet Fiatal Művészek Kiállítása, Moszkva   1986 Üzbég napok Irkutszban és Ukrajnában   1986 Üzbég Fiatal Festőművészek Csoportos Kiállítása,Taskent   1987 III. Nemzetközi Festőművészek Találkozója, Vilniusz   1987 Fiatal Művészek Találkozója, Kazahsztán, Alma Ata   1987 Üzbég Kulturális Program: Tokio, Új-Delhi, Dél-Korea, Spanyolország   1987 Őszi tárlat, Debrecen   1988 IV. Országos Rajzbiennálé, Salgótarján   1988 Üzemi tárlatok   1988 Padlás I. (Magyar Festőművészek)   1988 Önálló kiállítás: Kálvin tér, Debrecen   1988 Őszi tárlat, Debrecen   1989 Önálló kiállítás:Debrecen   1989 Alföldi tárlat, Békéscsaba   1989 Őszi tárlat, Debrecen   1989 Önálló kiállítás: Képcsarnok, Nyíregyháza   1990 Önálló kiállítás: München   1990 Debreceni Festőművészek    1990 Önálló kiállítás: Debrecen   1991 The Addison – Ross Gallery – London   1993 Önálló kiállítás: Canvas Gallery, London   1995 Csoportos kiállítás: Manezsban, Moszkva   1996 Csoportos kiállítás: Taskent, Üzbegisztán   1997 Csoportos kiállítás: Szentpétervár   1998 Önálló kiállítás: Canvas Gallery, London   2000 Csoportos kiállítás: Békés 2001 Trend Art Galéria, Nagykanizsa

Munkái magángyűjteményekben: Bécs, Helsinki, Nyugat-Berlin, München, Velence, Toronto, New York, Isztambul, Stockholm

 

 

Bán Tibor festményei

Bán Tibor 1963-ban született Kecskeméten. Tehetsége már gyermekkorában megmutatkozott, sok-sok órát töltött rajzolással, festéssel. A paripák iránti szerelme is ebben a korban kezdődött. A lovak mozgásának, szabadságának lendülete magával ragadta, ezért művei alapelemévé vált ennek tükrözése. Kedvenc témái közé tartozik még lakóhelye, az alföldi táj szépsége, s annak rejtelmei. Legszívesebben az őszt és a telet festi. Színvilága a megszokottól eltérő, sötétebb tónusban nyilvánul meg.

 

 

Bánfalvy Ákos festményei

Bánfalvy Ákos 1943-ban született Budapesten. A családjában többen is foglalkoztak festészettel, így hamar kialakult benne a művészetek iránt való érdeklődés. Tanulmányait is ilyen területen végezte, Művészeti Gimnáziumba járt Budapesten. Később könyveket, újságokat illusztrált, borítókat, naptárakat, képeslapokat tervezett. Fő témái voltak a hajózás és története, a kikötők és a repülők. Egyéb műfajban is otthonosan mozgott, ő tervezte a Pityke őrmester és a Macskafogó című rajzfilmek hátterét. Ekkor már alkalmazott grafikusként dolgozott. 1985-től tehetséges, egyéni stílusú festőművészként ismerhetjük. Számos alkotóközösség tagja. Kiállításai minden évben megtekinthetőek országszerte és külföldön egyaránt (Lengyelország, Németország, Kanada, Franciaország, Svédország, USA).

 

 

Benda Zoltán festményei

Benda Zoltán 1963-ban született Hódmezővásárhelyen. Festői pályáján a régi gyökerekből táplálkozó vásárhelyi iskola hagyományait követve indult el. Természetelvű festményei konkrét megfigyelés eredményeként születnek, melyek szinte egy szociológiai látlelettel is felérnek. Dr Pogány Gábor egyetemi tanár és művészettörténész szerint: ....,, Alaposabban szemlélve, a távolabbi alföldi tájak is ihletői Benda Zoltán világának. Festményeinek némelyikén egy-egy házfal fehérje erejéig még Koszta József szelleme is kísért, de a művész saját egyénisége szintén ott van a vásznon. A vásárhelyiség nyomasztó is lehet egy pályája elején lévő alkotó számára. De Benda Zoltán jól operál a fénnyel és az atmoszférával. Egyéni látásmódról tanúskodó vízparti fáit vagy erdei tájait mindazoknak látniuk kell, akik szeretik a realista stílust, a valóság sajátosan átírt mását." Művei látványon túli tartalmat is hordoznak, kifejezve a lakók életformáját és az alkotó irányukba megnyilvánuló rokonszenvét. Szívesen sétálnánk téli, nyári, vagy őszi tájaiban a kis sétaúton, vagy a városi korzón. A múló tél, vagy a természet őszi pompája különös derűvel tükröződik tájképein. A téli vagy nyári hangulatok, a valóság jelen van minden ecsetvonásában. Jellegzetesen egyéni a mondanivalója, színei, s nyugalmat sugárzó a képi világa. Kiállítások: 1989-től több alkalommal Budapesten, 1993. Kecskemét, 1995. Pécs, 1999. Szeged, 2003. Kiskőrös, 2004. Győr, Eger, 2005. Jászberény.

 

 

Bóna Jenő festményei

Bóna Jenő 1962-ben született Kecelen. Tanulmányai elvégzése után közalkalmazotti pályán dolgozott. Majd 30 éves korában kezdte a gyermekkora óta benne szunnyadó művészi tehetség kibontakoztatását. Mestere a mai is élő Gayer-Móricz Róbert festőművész. Festői munkásságát jellemzi az alföldi táj szépségeinek és az ott élő emberek közérthető, realisztikus ábrázolása, valamint hazai és külföldi városok jellegzetes utcáinak hangulatainak megjelenítése. Rendszeres résztvevője nemzetközi és hazai művésztáboroknak, ahol művésztársai is elismeréssel tekintenek művészi tehetségére. Alkotásaival több kiállításon találkozhattak az érdeklődők az ország különböző galériáiban. Öt éve kapcsolatban áll egy japán galériával (Takashimaya), akik rendszeresen vásárolják képeit és a közeljövőben egyéni kiállítást szerveznek Tokióban.

Alkotásait számos gyűjtő őrzi Magyarországon, több európai országban, de képei megtalálhatóak még távolabbi földrészeken is, úgymint: Kanada, USA, Japán, Egyiptom.

" Kész képek formájában rakod körém, akasztgatod elém az álmodott világom részecskéit, darabkáit, alkotó (megalkotott) elemeit. Egyszerűen elfestették előlem a világot. Megálmodtam a világomat. A világot, melyhez kötődöm, melyhez közöm van, melyben nem egyszer caplattam, saras utakat taposva, szekerek vájta nyomokban dülöngélve, az akácosok ágain röpdöső, ágakat billegető madarak dalát hallgatva. Boldog vagyok, hogy megismerhettelek és ennél is nagyobb öröm, hogy én ajánlhatlak azok figyelmébe, akik eddig még nem találtak rád."

Nagy Bandó András

 

 

Bubelényi László festményei

Bubelényi László Ungváron született 1953-ban. Gyermekkorában, a helyi festőiskolában tanult festészetet. Nagyapja kandallókészítő volt, de szép kerámia- és gipsz-szobrokat is formált. Nagy hatással volt rá Márton Béla, egykori szomszédja, a most már szintén Magyarországon élő kiváló festőművész. A természet szeretetét és a mesterségbeli alapismereteket tőle tanulta meg. A kereskedelmi iskola után a Kárpátaljai Képcsarnok Ipar-és Népművészeti üzletága vezetője volt. Ez a Szovjetunió Festőművészeti Szövetsége üzlethálózataként működött. Plakát- és díszlettervezéssel is foglalkozott. Rendszeresen részt vett csoportos kiállításokon, 1990. májusától Magyarországon él családjával. Első önálló kiállítása Cegléden volt 1991. februárjában. Magyarországi tartózkodása óta tagja lett a Magyar Képző- és Iparművészeti Érdekképviseleti Egyesületnek és a Bagatell Képzőművészeti Szövetségnek. Képei megtalálhatóak az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Izraelben, Franciaországban, Ausztriában, Szlovákiában és természetesen Magyarországon is.

 

 

Budai László festményei

Budai László 1965-ben született Hódmezővásárhelyen. Zeneszerzést tanult a szegedi Konzervatóriumban, de emellett a művészetek több ága is felkeltette érdeklődését. Az alföldi festők hatására kezdett el festeni, s rövid időn belül szoros és tartós kapcsolatba került az ecsettel és a festőállvánnyal. Bájos lányalakjai portréi mellett szűkebb környezete, a mártélyi, hódmezővásárhelyi táj, holtágak, falurészletek is kedvenc témái közé tartoznak. Képein többnyire az érzéki, tiszta szépséget jeleníti meg. 1984-től jelenik meg önálló és egyéni kiállításokon (Budapest, Hódmezővásárhely, Esztergom, Bük, Zsámbék, Szombathely, Svédország, Németország, Ausztria).

 

 

Buday Mihály festményei

Buday Mihály 1953-ban született Törökbecsén, Jugoszláviában. A tanárképző főiskolát Becskereken fejezte be, majd 1975-ben Zentára költözött és a nyolcvanas évek elején kapcsolódott be a helyi Képzőművészeti Csoport munkájába. Alapító tagja a zentai ART-90 festőcsoportnak. 1991 óta részt vesz a magyarországi alkotótáborok munkájában is. 1994-ben települt át családjával Magyarországra, Zalaegerszegen tanárként dolgozik. Alkotói tevékenységében a szürrealizmus, a hiperrealizmus, a szimbolizmus, valamint a szecesszió elemei ötvöződnek, létrehozva egy új egységet és minőséget. Képei több önálló tárlaton szerepeltek s eljutottak az USA-ba, Svédországba, Németországba és Ausztriába is.

 

 

Csikós András festményei

Csikós András 1947-ben született Hódmezővásárhelyen. 1966-70 között a Szegedi Tanárképző Főiskola hallgatója, Ficher Ernő növendéke. 1970-től a Művészeti Alap tagja. Csikós Andrásra többszörösen is érvényes a vásárhelyi jelző. Első vásárhelyi jogosultsága a születés ténye. Az indok másik tényezője az, hogy születése óta itt él. Ezen kívül vállalja is a vásárhelyi festői hagyományt, melyből fakadóan és logikusan művészetének egészét meghatározza mondandóban és szellemben egyaránt a szűkebb pátria, a vásárhelyi táj, a benne élő ember. Csikós András eddigi művészútját leginkább az impresszionisták vezető mestere, Renoir ismert megállapításával jellemezhetjük: "Ha a hazád környékét alaposan ismered, elmélyedhetsz a dolgokban." Csikós András, mint ember, és mint festő is nagyon vonzódik a gyermekkori környezet minden részletéhez. Ebben a tanyák, fészerek, ólak, szerszámok, fák övezete tiszta, dolgos emberi világban érzi otthon magát. Ebben újul meg a művészete. Önkéntelenül az ókori mitológia, Anteus-története jut eszünkbe, aki mindig új erőt kapott, ha érintkezésbe került a földdel. A földtől, a Kishomoki környezettől nyert erő és ihlet érvényes Csikós András festészetére, alkotói tevékenységére is azzal a különbséggel azonban, hogy ő sohasem távolodott el ettől a szűkebb hazától és embereitől. Csikós András munkásságában egyként jelen van - és sajátos egyéni ötvözetet alkot - a magyar festészeti hagyomány és a kortárs művészeti lelemény. A hagyomány elsősorban a művészi magatartásban, a tájszeretetben, humánumban érezhető, míg a formálásban a hiperrealizmus és pop-art eszközeit is alkalmazza. Művészetének gyökerei Endre Béláig, az alföldi festészet Tornyai, Koszta mellett kevésbé ismert, a világgal békében élő, halk szavú lírikusáig vezetnek. A dolgok kemény rajzossága, olykori pontos részletezése a hiperrealizmus, a szinte fogható anyagszerűség pedig a pop-art hatásáról vallanak. Mindezt a meleg, barna gazdag árnyalatai nyugalmasabbá, bensőségesebbé teszik. Itt-ott találunk ebben az egyéniségben egy-egy jól "időzített" jobbára vörös festői foltot, mely mozgást, élénkséget, színességet visz a tájakba, udvar és utcarészletekbe, csendéletekbe. Csikós András festői átírása, újjáteremtése művészi széppé teszi azt is, amit a valóságban, a természetben legkevésbé sem látnánk szépnek. Ide sorolható egy-egy öreg fészer, vagy ereszalja elhanyagoltsága, rendezetlensége, egy ház málló vakolata, és folytathatnánk tovább az ábrázolás tárgyát, körét. Egy alkalommal Csikós András "Európa alatti" világnak nevezte emberi festői környezetét. Ebben, ha Európát a technikai civilizációval és urbanizációval tekinti egyenlőnek, igaza van, de ebben az "Európa alatti" Európában és munkálkodó, érző, értékes emberek élnek. Ezért is lehetséges, hogy Csikós András festményei Japántól Hollandián át az USA-ig megértésre, elismerésre találnak. Portréi bizonyos értelemben más, külön világot alkotnak. Itt a reneszánsz és a holland kismesterek hagyományait sugároztatja át. Minden arcon érzik, bár nem szépít, nem idealizál, a rokonszenv, a szeretet, amely modelljeikhez fűzi. Csikós András nem akarja megváltoztatni a világot, hiszen jelen állapotában is szépnek, érdekesnek találja azt. Környezetének apró örömei, szépségei válnak emberi, művészi üzenetté ecsetje nyomán. Kiállítások: 1973 Hódmezővásárhely Tornyai János Múzeum, Szentes, Budapest 1974 Békéscsaba, Munkácsy Mihály Múzeum 1975 Budapest, Fényes Adolf-terem 1976 Pécs, Ferenczy terem 1977 Szigetvár, Szentesi Galéria, Budapest Derkovits terem 1978 Szeged, Gulácsy Galéria 1979 Szentendre, Gyöngyös, Mátra Múzeum, Győr, ART Galéria 1980 Kalocsa Városi Képtár, Veszprém, Dési Huber terem 1981 Gyöngyös, Mátra Múzeum 1982 Budapest Csók István Galéria, Csepel, Iskola Galéria 1983 Hódmezővásárhely, Tanyai Múzeum 1984 Budapest Csók István Galéria 1985 Kaposvár, Bernáth Aurél terem 1987 Baja, Csanytelek, Fehérház Galéria 1988 Budapest, Mednyánszky terem 1995 Vachott Sándor Könyvtárgaléria, Gyöngyös 1996 Budapest, Kortárs Galéria 1999 Debrecen, Kortárs Galéria 2000 Balatonakali, ART GENIUS Galéria Csoportos hazai tárlatok: Hódmezővásárhely Őszi Tárlatok Szegedi Nyári Tárlatok Hatvani Tájfestészeti és Portrébiennálék Alföldi és Délalföldi Tárlatok Külföldi egyéni kiállítások: 1973-tól állítja ki képeit évente Japánban a Tokyo Towo ART CENTER-ben. 1983 NSZK SINDELFINGEN 1984, 1986 Bécs 1987 Jugoszlávia - Zenta 1989 Jugoszlávia - Eszék 2000 Tokyo Díjak: 1974 Délalföldi Tárlat Koszta József emlékérem 1975 Hatvani Tájfestészeti biennálé fődíja 1989 Csongrád Megye Alkotói Díja 1997 Vásárhelyi Őszi Tárlat Nívódíja. . . . Rövid, súlyos betegség után 2006. március 19-én 59 esztendős korában elhunyt Csikós András hódmezővásárhelyi festőművész.

 

 

Dusza Tibor festményei

Dusza Tibor 1961. január 3-án született Miskolcon. Tanulmányait a nyíregyházi Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakán folytatta. A kazincbarcikai Izsó Miklós Képző-művészeti Körben alkotott. Mesterei: Bényi Árpád, Valkovics Zoltán-debreceni festőművészek. Tanulmányutakon Olaszországban, Ausztriában, Horvátországban járt. Rendszeresen részt vesz alkotótáborok, művésztelepek munkáiban (pl. Mártély). Részvétele kiállításokon: 1978. Kazincbarcika 1981. Debrecen 1982. Nyíregyháza 1989. óta több alkalommal Budapesten 1993. Hódmezővásárhely 1998. Dunakeszi, Göd 1999. Párizs, Soltvadkert, Kiskőrös 2000. Szentendre,Veresegyház 2001. Stuttgart, Pápa 2002. Hatvan, Gyöngyös, 2003. Gödöllő, Mezőkövesd, stb. Mottója: "Mester! Nem tudok füvet festeni! Próbálom hajnalban, amikor a harmatban fürdik, Délben amikor zöldben ragyog és este amikor Vörhenyes surló fény esik rá. Sohasem hiteles. Mit tegyek? Feküdjön bele barátom, s ha már érzi a szagát Akkor fesse meg" (G. Friedrich) A művész munkásságát kellemes tájak, pasztellszínek, békebeli hangulat, számos hazai és külföldi (pl. franciaországi) kiállítás fémjelzi. Alkotásai témája a folyamatosan változó természet és emberi környezet, melyet megpróbál egyéni látásmóddal a nézők elé tárni. A képek témája mellett fontosnak tartja azok hangulatát, festészetének lényege a hangulatban határozható meg. "Az érzés az, amit tükröznie kell egy képnek" mondja Dusza Tibor, miközben egy tanyai látképet hasonlít össze egy pesti belvárosi képpel. "A két különböző közeg hangulatát ugyanúgy érzékelteti a festmény" -nyugtázza a művész. A nyugodt, békés tájképek, csendéletek mellett visszatérő téma az olaszországi Velence, a szentendrei utcarészletek. Az esős tájképek kedvelt témái, a vizes tükörképnek köszönhetően minden kétszeresen van jelen. A lóversenyt nagyon izgalmas, hálás témának tartja. Inspiráló helye a Duna-part, a nyári naplementékkel, a Pilis sziluettjével, valamint a Tabán és környéke, amely még őrzi hagyományos jellegét. A művészettörténeti stílusok közül az impresszionizmus áll a legközelebb művészetéhez és alkotásaihoz. Festészetét a kortárs stílusirányzatokba nehéz besorolni. Nem lehet képeire egyértelműen mondani, hogy realisták, ő inkább úgy fogalmaz, hogy " a valóságból hangulatot felépíteni", festészetének ez a legfontosabb irányelve. "Akkor éri el célját a festmény, ha azt az érzést, hangulatot árasztja, mint amikor egy helyen jól érzed magad."-fogalmazza meg festészete lényegét Dusza Tibor.

 

 

Erdélyi Tibor festményei

Erdélyi Tibor 1961-ben született Makón. Az általános és középiskolát Hódmezővásárhelyen végezte, majd az érettségi után felvételt nyert a Kirakatrendező és Dekoratőrképző Iskolába, melyet 1981-ben végzett el. Dekoratőrként egy kereskedelmi vállalatnál dolgozott 1987-ig. A képzőművészet alapjait egy helyi festőművész, Fodor József rajzszakkörében sajátította el. 1984-ben beiratkozott a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskolába, melynek 1994-ig hallgatója volt. 1987-től 1994-ig a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban grafikusként a város közművelődésének propagandáját tervezte. Közben elvégezte a Horváth Mihály Gimnázium által indított színjátszórendezői-szakot és megalakította a Vásárhelyi Színkört. 1986-tól 1990-ig működött a társulat. A társművészetek nagy rajongója. A festészet mellett a zene a nagy szerelme. Több hangszeren is tanult. 1994-ben felvételt nyert a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe. Tájképeire a koloritás, a derű jellemző, míg az elvont képein a klasszikus, illetve a jazz zene ihlette fantáziavilág elevenedik meg. Fontosabb önálló kiállításai: 1989. Medgyessy Terem (Hódmezővásárhely) 1989. Paletta Galéria (Szeged) 1990. Haarlemeermeer (Hollandia) 1991. Pitypang Galéria (Budapest) 1992. Cseresnyés Koll. (Hódmezővásárhely) 1993. Imperial Casino (Pécs) 1994. Városi Galéria (Kiskunfélegyháza) 1995. Hechingen (Németország) 1996. Kálvária Galéria (Szeged) 1997. Tornyai Múzeum (Hódmezővásárhely) 1998. Szín-Folt Galéria (Kaposvár) 1999. Képcsarnok (Veszprém) 2000. Könyvtár (Maroslele)

 

 

Fürst József festményei

1947. február 3-án született Budapesten. A Képzőművészeti Gimnázium és a Képzőművészeti Főiskola elvégzése után már fiatalon bekerült az európai művészeti vérkeringésbe. 1976-ban a potsdami biennálén 3. díjat nyert. Külföldre az ARTEX szervezésében jutottak el munkái. Így kiállítása volt többek között New Yorkban, San Franciscóban, Angliában, Hollandiában, Németországban, Ausztriában, Franciaországban és Olaszországban. Meg kell említeni a híres Sotheby's és a Christie's aukciós házak kínálatában, valamint a Doroteumban való részvételt is. A '90-es évektől ismerhette meg a magyar közönség, a rendszerváltozás óta több sikeres hazai kiállítást rendeztek egyéni hangvételű olajfestményeiből.

Idézet az 1996-os New Yorkban megrendezett kiállítását megnyitó beszédből:

„Fürst József a XVI. századi manieristákat idézi. Rajzkészsége tökéletes, ecsethasználata briliáns, képeinek felszíne a festett vásznon ecsethasználatának köszönhetően jég simaságú. Habár művei igen színpompásak, mégis higgadtan békéltetők, megnyugtatóak. Szokványos eszközeivel ragyogóan illeszti a jelenkor üzenetét a fejedelmiségbe, s ötvözi azt a földi dolgokkal, különös tekintettel az élet árnyoldalaira: az öregség, a halál, a háború, a pusztítás és a pusztulás témáira. Kevésbé közvetett mellékértelmű képeivel teljesedik ki. Műveinek összessége nem homogén, mindegyik más-más művészi nézőpontot takar. A valóság varázslatos életre keltésének tanárává lett. Ma már tudjuk, hogy ő nem egy létező iskolát választott alkotásához, hanem teremtett egy iskolát. Szinte senki nem rendelkezik azzal a végtelen türelemmel, amellyel ő az apró feladtok megoldásához látott. Megtalálta az alkotói örömöt egy budapesti alkotóházban, ahol munkássága olyan szintre fejlődött, amely bővítette a magyar művészet spektrumát. Önzetlen tagja a Szent Lukács Szövetségnek, s ezen köteléken keresztül alakítja művészi nyelvét. Portréi egyfajta belső látással a karakter mély rétegeit is megmutatják, csendéletei fantasztikus részletgazdagságukkal klasszikus korokat idézve az egyedi mellett a tipikust, általánost is ábrázolják. Tájképei a valóságon túli, de ily módon alig érzékelhető misztikus világba vezetnek.”

 

 

Göcsey József festményei

Göcsey József 1957-ben született Celldömölkön. 1980-ban végzett a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-biológia szakán. Mesterei Dér István és Cs. Pataj Mihály voltak. 1986-ban kitüntetéssel vizsgázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. Mestere Gerzson Pál volt. 1981-83 között Dr. Vajda János professzor "Az emberi test" anatómiai atlaszát illusztrálta. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Grafikusművészek Szövetségének, és a Magyar Festők Társaságának. Nagyobb kiállításai: Dánia, Ausztria, Budapest, Szeged, Eger, Veszprém, Szombathely, Miskolc, Győr, Zalaegerszeg, Nagykanizsa.

 

 

Hornyik Zoltán festményei

Hornyik Zoltán 1960-ban született Kemecsén. Gyermekkora óta ösztönösen vonzotta a rajz és a színek varázslatos világa. Tanulmányait a nyíregyházi Tanárképző Főiskolán, rajz-földrajz szakon végezte. Tanulmányúton járt Olaszországban, Ausztriában, Görögországban, Törökországban és az Amerikai Egyesült Államokban. A természet iránti szeretet, ennek állandó változása örök ihletet jelent a művész számára. Tájképek, szobabelsők, csendéletek éppúgy kikerülnek műterméből, mint aktok, vagy sokalakos kompozíciók. Festményein az ösztönösnek tűnő stílus mögött biztos szakmai ismeretekre utaló szerkezet fedezhető fel. Hornyik elemi erővel adja vissza a fény és árnyék ellentétét. A realizmus, szürrealizmus, impresszionizmus van hatással a művész egyéni stílusára. Hornyik nyitott minden más irányzat felé Caravaggiotól a hiperrealistákig. Szeret kísérletezni. 1977 óta itthon és külföldön egyéni és csoportos kiállításokon mutatja be rendszeresen munkáit. Munkái magyarországi, németországi, svájci, japán, kanadai és amerikai magángyűjteményekben találhatók meg. Egyéni kiállítások: 1989 Hajdúszoboszló, Derecske 1990 Debrecen 1992 Nyírbátor 1995 Hajdúszoboszló 1996 Debrecen 1997 Létavértes, Debrecen 1998 Debrecen 1999 Hajdúböszörmény, Veszprém Csoportos kiállítások: Magyarországon: 1977 Debrecen 1978-1979 Hajdúszoboszló 1982-1988 évente Nyíregyháza 1985, 1986, 1987 Nyírbátor 1988 Derecske 1987 óta évente Hódmezővásárhely Külföldön: 1993 és 1998 között Japán(vándorkiállítás, többek között Tokio, Toyama, Osaka, Niigata) 1993 Kanada 1994 Németország 1994 Hollandia 1992, 1997 NewBrunswick (USA) 1994, 1998, 1999 New York Díjak: 1997 Első díj megyei grafikai pályázaton 1987. és 1997. Mártélyi Szabadiskola különdíja

 

 

Illényi Tamara festményei

Illényi Tamara 1944. február 17-én született Szombathelyen. A Képzőművészeti Főiskola elvégzése után 1970 óta vesz részt munkáival a magyar képzőművészeti életben. Ez idő óta tagja az MNK Művészeti Alapjának, illetve jogutódjának, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának, a Folyamat Társaságnak "Renée" Művészeti Társaságnak, a Magyar Vízfestők Társaságának. Illényi Tamara kezdetben olajképeket festett, az utóbbi években több rétegű selymet használ a vászon helyett. Ettől a változástól eltekintve nehezen találni hozzá hasonló egyöntetű pályát. Két alkalommal járt tanulmányúton Vietnámban, utoljára 1997-ben, Hanoiban műveiből a Magyar Nagykövetség kiállítást rendezett. A több ezer éves vietnámi selyemfestés hagyományait folytatva eredeti keleti selyemre készíti akvarell képeit. Egyéni kiállítások: Józsefvárosi Galéria, Budapest - 1976 Buda Penta Galéria, Budapest - 1985 Erdős Renéé ház, Budapest - 1991 Színház Galéria, Szentgotthárd - 1992 Városi Galéria, Tiszaújváros - 1993 Sharah Galéria, Keszthely - 1994 Művelődési ház, Veszprém - 1994 Erlin Galéria, Budapest - 1995 Pince Galéria, Gyöngyös - 1995 Csontváry terem, Budapest - 1995 Rádió Inn Galéria, Budapest - 1996 Magyar Nagykövetség, Hanoi - 1997 Hotel Queen, Bangkok - 1999 Európa Tanács, Strassburg - 2000 Magyar Tudományos és Kulturális Intézet, Helsinki - 2001 Duna Galéria, Budapest - 2001 Válogatás csoportos kiállításokból: Fiatal Képzőművészek Stúdiójának kiállításai - 1970-78 Barlang Kultúra - a Folyamat Társaság kiállítása, Budapest Galéria, Budapest - 1991 A Folyamat Társaság bemutatkozása, Újpest Galéria, Budapest - 1991 Kapolcs-Petendi Művészeti Napok-a Folyamat Társaság kiállítása, Kapolcs - 1992 - 1992 Folyamat Társaság kiállítása, Művészetek Háza, Szekszárd - 1993 Folyamat Társaság kiállítása, Csepel Galéria, Budapest - 1993 Folyamat Társaság Könyv-ünnepi kiállítása, Vizivárosi Galéria, Budapest - 1994 Tavaszi tárlat, Budapest - 1994 MONA-konferencia, Budapest - 1995 Folyamat Társaság kiállítása, Gyöngyös - 1995 Folyamat Társaság kiállítása, Erdős Renéé ház, Budapest - 1995 Folyamat Társaság kiállítása, VilleUrbain, Lyon, Franciaország - 1995 Folyamat Társaság kiállítása, AR Galéria, Lyon régió, Franciaország - 1995 Millecentenáriumi kiállítás, Erdős Renéé ház, Budapest - 1996 Hidak, Pest Center, Budapest - 1996 Galerie Gijzenrooi, Hollandia - 1997 Folyamat Társaság kiállítása, Vigadó Galéria, Budapest - 1998 Renéé Művészeti Társaság, Erdős Renéé ház, Budapest - 1999 Renéé Művészeti Társaság, Erdős Renéé ház, Budapest - 2000 Renéé Művészeti Társaság, Erdős Renéé ház, Budapest - 2001 Képzőművészeti Szövetség kiállítása, Vigadó Galéria - 2001 Folyamat Társaság kiállítása, (OMPI-WIPO) Organisation Mondiale de la Propriété Intellectuelle - 2002

 

 

Jakubik István festményei

Jakubik István 1968-ban született Kecskeméten. Iskoláit is itt, majd Szegeden végezte. Gyermekkorától magába szívta az alföldi táj szépségét, szeretetét. Kecskemét és környéke nagyban meghatározta mondanivalóját, a Duna- Tisza köze egyéni ábrázolását. A varázsos hangulat, amely munkáit jellemzi, sajátos színvilágának, elegánsan finom ecsetkezelésének köszönhető. Ezt mindig az élmény határozza meg. A pusztai napnyugták, tóparti részletek, mocsaras tájak- melyek izgalmas festői hatásokban bővülnek- romantikus alkatról tanúskodnak. Talán ez az oka, hogy művei igen kedveltek, megfordulnak hazai és külföldi galériákban, magángyűjteményekben egyaránt. Idilli természetábrázolása megnyugvást hoz bárki otthonába. Fiatal kora ellenére biztos kézzel bánik az ecsettel, s méltán kapott helyet az állami Hagyomány és hozomány címet viselő csatlakozási fesztiválon. Atmoszférikus kifejezőkészsége üzenet a jövő generációja számára, hogy őrizzék az örökséget, mit az elődök hagytak rájuk, hisz a jövő mit sem ér a múlt értékei nélkül. Több egyéni és csoportos kiállításon szerepelt.

 

 

Kocsis Lénárd festményei

Budapesten születtem 1958-ban.A Pannónia Filmstúdióban kulcsrajzolóként dolgoztam.1980-tól festek az ARTEX vállalat részére, ahol festményeimre felfigyelt a Londonban élő Kovács Mihály. Az ő bíztatásával indult el a pályám. Festményeim megtalálhatók magángyűjtőknél Magyarországon, Nyugat Európában és Amerikában is.
Festményeimmel bronz díjat nyertem 2005-ben az Eurogallery versenyen.

Kiállításam:
Szőnyi István Képzőművész Kör, Budapest
London
München
Franciaország

 

 

Kolozsvári Grandpierre Miklós festményei

Kolozsvári Grandpierre Miklós 1950-ben született Budapesten, 24 évesen tagja a Fiatal Művészek Stúdiójának és a Rézkarcoló Művészek Alkotóközösségének, ahol olyan neves művészek támogatták pályafutásának elején, mint Hincz Gyula, Barcsay Jenő, Kass János, Würtz Ádám és Szász Endre. Közel 160 szépművészeti könyvet illusztrált, emellett kiteljesedett festészete és szobrászművészete is. Művészeti anatómiát adott elő Meiderichben és rendszeresen tanított az ausztriai Neumark alkotótelepen. 1980 óta állít ki külföldön, először az európai, később a tengerentúli közönség ismeri meg a klasszikus képzőművészetből, a reneszánsz szépségéből táplálkozó, a szürreális álmok felé hajló művészetét.

Kiemelkedő sikerrel mutatkozott be Stockholmban, Frankfurtban, Koblenzben, Barcelonában, Brüsszelben, Sondenborgban, Bécsben, Kaiserslautenben, Meiderichben, Duisburg-ban, Hinterbrühlben, Düsseldorfban, Freudenstadtban, Feldbachban, Kloster-neuburgban, Washingtonban, New Yorkban és Baltimore-ban.

Számtalan jelentős művészeti díjjal jutalmazták és ismerték ele különleges tehetségét. Megkapta 1992-ben Washingtonban Georgetown Gallery University Grand Prize díjat, 1993-ban New Yorkban Madison Prize díjat, 1995-ben Baltimore-ban Surrealism in Europe Golden Prize elismerést.

 

 

Korbely István festményei

Korbely István 1960-ban született Szarvason. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének. A Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola festőszakának művészeti vezetője. Rendszeresen részt vesz országos és nemzetközi művésztelepeken. Alkotásai megtalálhatók magángyűjteményekben és galériákban. Mesterének Aknay Jánost tartja. Fontosabb kiállításai: Hazai: Szarvas, Budapest, Veszprém, Békéscsaba, Nagykanizsa Külföldi: Ausztria, Románia, Spanyolország

 

 

Kovács József festményei

Kovács József 1948-ban született Újpesten. Művészeti tanulmányait a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumban végezte. Mesterei többek között Gacs Gábor és Miskolczy László voltak. Profi zenélés mellett folyamatosan fest és állítja ki a főként természethez kötődő festményeit. Hosszú időt tölt minden évben dörgicsei nyaralójában, ahol újra és újra ihletet merít a természet szépségéből. Munkáival sikeresen vesz részt a nyugat-európai és észak-amerikai aukciókon, így Párizsban, Lille-ben, Londonban, Frankfurtban, New Yorkban (Sotheby's és Christie's aukciós házak). 1996 óta a színvonalas Mayer Nemzetközi Katalógusban is szerepel. A Hunggalery Társaság egyik alapítója, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, az Altamira Egyesületnek, az Újpesti Művészek Társaságának, és a Vadászati Kulturális Egyesületnek. A Múzeum Galéria megbízásából a Nemzeti Galériában és a Szépművészeti Múzeumban szakzsűri által minősített másolatokat készített 2002-ben.

 

 

Kovács Sándor festményei

Kovács Sándor festőművész 1960-ban született a Vajdaságban. A 90-es évek elejéig aktív sportoló volt. 1991-ben kezdett el festészettel foglalkozni, autodidakta módon sajátítva el a különböző technikákat. Eleinte főként pasztellal dolgozott. Első önálló kiállítása Szabadkán volt. 1992-ben tagja lett a Vajdaságban elismert Q Képzőművészeti Csoportnak, akikkel számos közös kiállításon és képzőművészeti táborban vett részt. Kiállításai voltak Belgrádban, Palicson, Szabadkán, Kecskeméten, Zalaegerszegen, Hőgyészen, Szegeden és Budapesten. Részt vett a Q Csoport által szervezett kishomoki, moravicai, és hajdukovói, valamint Magyarországon a zalaegerszegi, pincehelyi és a hejcei nemzetközi táborokban. 1996-ban költözött át Magyarországra, azóta is itt él és dolgozik. Az elmúlt tíz év alatt a Pasztellon túl leginkább az akvarell és az olajtechnika iránti érdeklődése került előtérbe. Miniatűr akvarell képeit szinte az egész országban ismerik a galériatulajdonosok. A technikák változatosak, éppúgy, mint kedvenc témája: a természet. Vallja, hogy az emberekben már többször csalódott, de a természetben még soha. Ez a feltétlen bizalom sugárzik is Kovács Sándor alkotásairól.

 

 

Kovrig Miklós festményei

Kovrig Miklós 1951. február 2-án született Páncélcsehen. Az 1971-ben Kolozsváron tett érettségi vizsga után a brassói Erdészeti Egyetemen szerzett diplomát. Az egyetem ideje alatt reklámgrafikát is tanult, majd Marosvásárhelyen elvégezte a Művészeti Népiskola festészeti szakát. 1975-től mérnök tanárként dolgozott a görgényszentimrei Erdészeti Szakközépiskolában, majd a marosvásárhelyi Erdészeti és Faipari Szakközépiskolában. Családjával 1990 óta él Magyarországon.
A természet és a képzőművészet iránti vonzalma gyerekkora óta tart, festményeinek témái a természet, a vadon, az állatok, a vadászati élmények. Sok időt tölt a természetben a vadak megfigyelésével, 1993-ban végleg feladta tanári állását és csak a festészetnek él. Ez idő óta számos egyéni és csoportos kiállításon szerepelt alkotásaival. 1998-ban a Vadászati kulturális Egyesület a Hubertus Kereszt ezüst fokozatával tüntette ki. 1999-ben megkapta a Nimród vadászújság és a Nimród Alapítvány díját a folyóiratban rendszeresen megjelenő képeiért.

Alkotásai tükrözik a természet iránt érdeklődését, szeretetét. Jellemző témái a vadon élő állatok ábrázolása. Elismert természet- és vadászfestő.
Képei egy része külföldi műgyűjtők tulajdonába került, többek között Ausztriába, Németországba, Olaszországba, Kanadába, és Amerikába.

 

 

Lantos György festményei

Lantos György 1957-ben született Budapesten. Gyermekkorától szoros a kötődése a művészetekhez, különösen a zenéhez, és a képzőművészethez. A középiskolai évek alatt ismerkedik meg a faintarzia-készítés technikájával, majd intarziaképeket kezd készíteni, Ennek kapcsán találkozik Gábri Albert festőművésszel, akihez évekig a tanítvány-mester kapcsolat fűzi. Diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen szerez, majd tíz évig tervező mérnökként dolgozik. 1990-ben fordul vissza a festészethez, mesterei ekkor Gádor Emil és Reinhardt István. 1995-ben véglegesen elkötelezi magát a képzőművészet mellett. 2000 óta tagja a Budapest XVI. kerületi Corvin Művészklubnak, rendszeresen vesz részt hazai, illetve külföldi alkotótáborok munkájában. Témáit elsősorban a magyar tájakból, ódon városrészletekből meríti. Rendszeresen állít ki Magyarországon, illetve külföldön. Egyéni kiállítások: - 1998. Budapest, MAZDA Galéria - 1998. Zalaegerszeg, Szaksz. Móricz Zsigmond Székház - 1999. Budapest, Karinthy Frigyes ÁMK - 2000. Kaposvár, Gyergyai Galéria - 2001. Neszmély - 2002. Maconkai Orosz László Galéria Csoportos kiállítások: - 2000. Corvin Galéria Őszi Tárlat - 2001. Budapest, "Kereszténység és államiság" Kiállítás Kiállítások külföldön: - 2000. Kanada, Torontó - 2001. Krakkó

 

 

Ludvig Zoltán festményei

Ludvig Zoltán 1953-ban született Csikóstöttösön. Szakmai képesítést a Pécsi Művészeti Gimnáziumban szerzett reklámgrafika szakon. Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, az Osztrák Képzőművészek Szövetségének, a Modern Művészeteket Támogató Nemzetközi Egyesületnek (Moosburg, Ausztria). A festészet mellett reklámgrafikával és belsőépítészeti látványtervezéssel foglalkozik. 1993-tól öt éven keresztül szervezte és vezette a Trofaiach Art (Ausztria) nemzetközi művésztelepeket. 1992-ben elnyerte Zala Megye Alkotói Díját. 1997-ben Nagykanizsán "Az év kreatív embere", 1998-ban a "Liberális Nagykanizsáért" díjat veszi át. 1999-től szervezője és művészeti vezetője a Nagykanizsa közelében levő Kendlimajorban évente megrendezésre kerülő "Ludvig Nemzetközi Művésztelepnek". Alkotásaival számos magyarországi és külföldi közös tárlaton és egyéni kiállításon vett részt. Képei megtalálhatók hazai és külföldi galériákban, múzeumokban és magángyűjteményekben. Fontosabb kiállításai: Szlovénia, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Németország, Luxemburg, Nagykanizsa, Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen, Sopron, Nyíregyháza, Kőszeg. Homlokzati látványtervek: Európa Ház (Nagykanizsa), Ökoház (Nagykanizsa), CWG Hungary Kft (Nagykanizsa). Belsőépítészeti látványtervek: MENDAN Hotel (Zalakaros), Petró Galéria (Nagykanizsa).

 

 

Markó Erzsébet festményei

Markó Erzsébet 1947-ben született Vácon. 1966-ban érettségizett a Képző- és Iparművészeti Gimnázium textil szakán. 1968-tól a Képzőművészeti Főiskola hallgatója. 1976-ban Derkovits-ösztöndíjat kapott. Kivételes tehetségű és kiemelkedő festészeti tudással megáldott hölgyfestő Markó Erzsébet, akit Magyarország mellett Dániában, Belgiumban és Finnországban is kedvelnek. A mesterei a Magyar Képzőművészeti Főiskolán Kádár György, Kokas Ignác és Barcsay Jenő voltak. Különleges festői, művészi világ az övé. Álomszerű foltok, növényi ornamentikák, indák, a színek tobzódása, líraiság, gyönyörű női alakok, madarak. Ez a világ oly annyira eredeti a mai kortárs festészetben, hogy ő az egyik legkiválóbb hölgyfestője az országnak. Nőként női szemmel látom élem meg a világot. Az érzéseimet, az engem ért benyomásokat nem tudom, és nem is akarom elhagyni a festményeimről. Az életet szeretem, azon belül a szépséget. A virágokat, a flamingót, aki a Biblia szerint vérével eteti gyermekét. Ez számomra az anyaság. A színeket is szeretem, de csak az utóbbi években. A korábbi képeimre sötét, árnyalatok, összetett mély színek voltak jellemzőek. Szeretek aktot rajzolni, festeni. A női, az anyai szépség az egyik legszebb szépség a világon. Nem erotikusak az aktjaim, számomra a belső harmónia, a nőiesség harmóniája sokkal fontosabb? - vall művészetéről Markó Erzsébet.

 

 

Németh Ferenc festményei

Szabadszálláson születtem 1971-ben, a festészettel 1997-ben, Izsákon kerültem kapcsolatba. Képzőművészeti ismereteimben szakmai segítséget első körben Maszlik Istvántól és Geyer-Móricz Róberttől kaptam, további útmutatásokban részesültem Bruncsák András ma is sikeresen működő szabad iskolájában és röviddel ezután Szappanos Istvántól is. 2007 május 30-án volt a 45-ik egyéni kiállításom, melynek címe "10év... " volt és ez Kecskeméten a Forrás Galériába került megrendezésre, melynek keretében megjelent egy a 10év anyagából válogatott katalógus is! Mindemellett több mint 30 csoportos kiállításon szerepeltem munkáimmal. A szüleimnek is köszönhetően, már kisgyerekkoromban sok időt tölthettem a természetben, egyrészt mert a szobánk ablaka egy nagy rétre, erdősávra, illetve a távoli Kolon-tóra nézett, ezért ha tehettük sokat csatangoltunk a környéken és néha távolabbi, számunkra ismeretlen helyeket is felfedeztünk, azóta is törekszem rá, hogy hogy minél több időt a szabadban tölthessek. A képeim elkészítésekor általában egy azonos cél lebeg a szemem előtt az, hogy versenyre keljek a látvány okozta élménnyel, hangulattal melyből szeretnék minél többet a "vásznamon" visszaköszönni látni, hogy azok az embertársaim, művészetbarátok akik igényt tartanak az efféle dolgokra, a képeimet látva, velem együtt átélhessék a látottakat. Az eddigi céljaimban többek között az szerepelt, hogy szakmailag folyamatosan fejlődjek, szeretnék a továbbiakban is haladni előre e választott rögös úton, melyhez nem kevés kitartásra lesz szükségem, sem nekem, sem pedig azoknak a szeretteimnek, akik körbe vesznek! Résztvevője vagyok a országban működő néhány alkotótelepnek, de festhettem már Svájcban, Horvátországban, Erdélyben és Szlovákiában is. Tagja vagyok az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak, a Művészetbarátok Egyesületének, és a Kunszentmártoni Alkotók Szabad Társaságának. A következő néhány sort Szappanos István festőművész írta 2004-ben. "Művészetének alappillére a plein-air szemléletmód. Műveiben impresszionista, poszt impresszionista alapíz dominál. Témáinak zömét a természet sokszínű élményeiből meríti. Így aztán munkássága szerves folytatása az alföldi hagyományos piktúrának. Festői alapállásában mindig ott van, a tájélmények őszinte ábrázolása. Érzékenysége egyéni hangon szólal meg munkáiban - a maga egyéni érzésvilágára átírt motívumokkal. Festészetében a pasztózusabb olajtechnika is érvényesül, de a felrakott markáns színrétegek mellett a finom lazúrok adnak fontos vizuális alaphangot."

 

 

Palatin Ede festményei

Palatin Ede 1949-ben született Nagyváradon. Művészeti tanulmányait is itt folytatta. 1968-ban végzett a Nagyváradi Szabadegyetemen. Mestere Mottl Roman grafikusművész és Kristófi János festőművész volt. 1990-ig kirakatrendezőként dolgozott, 1990 és 1998 között szabadfoglalkozású festőművész volt Romániában. 1998-ban települt át Magyarországra, azóta egyre szélesedő körben ismerheti meg munkáit a magyar műértő közönség.

 

 

Papp Gábor festményei

Papp Gábor 1936-ban született Komáromszentpéteren. 1960-ban kapott diplomát Pór Bertalan, Papp Gyula növendékeként a Képzőművészeti Főiskolán. 1966 és 1969 között Derkovits ösztöndíjban részesült. Tanulmányutakat tett Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban, de megfordult a környező országokban is. Egyéni kiállítása volt többek között Pécsett 1977-ben (Úti képek, Képcsarnok Vállalat), ugyanebben az évben Szekszárdon a Szinyei Merse Teremben, valamint Budapesten, Szófiában, Münchenben, Garmischpartenkirchenben. 1960-tól vesz részt országos kiállításokon Budapesten és vidéken, a Fiatal Művészek Stúdiója tárlatain, külföldi magyar kiállításokon (Amszterdam, Moszkva, Párizs), művei jelentős külföldi és belföldi gyűjteményekben is megtalálhatóak. Dekoratív színvilágú festményein egyforma intenzitással dolgozza fel hazai és külföldi benyomásait. Erőssége a tájkép; expresszív szemlélete olykor drámai színezettel, a tapasztalati valóság mélyebb rétegeinek festői megjelenítésével bővül ki. Köztéri munkája: Mozaik (Balatonfüred, 1962). Művei közgyűjteményekben: Damjanich Múzeum, Szolnok; Hadtörténeti Múzeum; Magyar Nemzeti Galéria.

 

 

Pósa Ede festményei

Pósa Ede Völgyesen született 1947-ben. Az építészeti középiskola befejezése után Zentára költözött, ahol tagja lett az ottani művésztelepnek, a szabadkai "Q" csoportnak. Tanulmányait az Újvidéki Tanárképző Főiskolán folytatja, Ács József festőművész felügyelete alatt. Tájait a csendes és belefeledkező szemlélődés jellemzi. Képein nincs cselekmény, személy és történet sem. Csak színek vannak, vízpart, kanyargó kis utcák, föld és gomolygó felhők. Színei érzelmeket, emléket, magányt, örömöt és rácsodálkozást fejeznek ki - mindazt, ami egy festő lelkében megtörténik. Alkotásai líraiak és az emberhez oly közelálló, örök témákhoz kötődnek, mint a táj, a természet, ház és otthon. Művészete azt bizonyítja, hogy nem tehetünk mást, mint hogy visszatérünk a hagyományhoz, mely egyfajta bölcsességre tanít bennünket. Festészetének alapeleme a szín, mellyel értékek létrehozására törekszik. Célja a humanizmus felmutatása, s megejtően szép színei ehhez szolgálnak eszközül. Egyéni kiállítások 1983 Múzeum Galéria, Zenta 1984-88 évente No. 1 Galéria, Zenta 1987 Bonn Korčula (YU) 1988 József Attila Tudományegyetem Klub, Szeged Buttenwiesen (NSZK) 1989 Djura Jaksić Galéria, Belgrád Donauwörth (NSZK) Wertingen (NSZK) 1992 Paksi Atomerőmű üdülője, Balatonfüred 1993 Erkel Ferenc Művelődési Ház, Gyula 1994 Juhász Gyula Művelődési Központ, Szeged Kölesdi Galéria 1995 Kapoli Múzeum & Galéria, Balatonlelle Tasi Galéria, Szentendre Népház Galéria, Tatabánya 1996 Tamási Galéria, Tamási Illyés Gy. Megyei Könyvtár, Szekszárd Volán Elektronika Galéria, Budapest 1998 Quasi Galéria [Ujj Zsuzsával], Pécs 1998 Városi Galéria, Baja 1999 Kapoli Múzeum & Galéria, Balatonlelle Tamási Galéria, Tamási Videoton Oktató Központ, Székesfehérvár Művelődési Ház, Bátaszék 2000 Sopron Plaza Galéria [Pálfy Juliannával], Sopron Községháza, Nemesvámos 2001 Hozam Klub, Szolnok Kék és vörös kápolna, Balatonboglár 2002 Evangélikus Gyülekezeti Ház, Székesfehérvár.

 

 

Reinhardt István festményei

Reinhardt István 1936-ban született Budapesten. 1959-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán, ahol Dudás Jenő (grafika), Jets György és Gulyás Dénes (festészet) irányítása alatt tanult. Később tagja lett az óbudai és az újpesti képzőművész kluboknak, melyek keretében több csoportos kiállításon vett részt. Kezdetben csak grafikákkal, később akvarell, olaj-pasztell és olajképek festésével foglalkozott. Országjárás közben készített vázlatok alapján születnek akvarelljei és olajképei. A magyar táj, az Alföld és a tanyavilág hangulatát, a természet harmóniáját, tisztaságát és nyugalmát igyekszik láttatni és átadni a szemlélőknek Kiállítások: 1974. Újpesti Galéria 1975. Művelődési Ház, Újpest 1978. Művelődési Ház, Újpest 1980. Palotai Tárlat 1983. Vizivárosi Galéria 1985. Gyöngyösi Galéria 1986. Szőnyi István Terem, Miskolc 1986. BM. Művelődési Ház 1986. Balatongyöröki BM. Üdülő 1987. Képcsarnok Bemutató Terem, Győr 1987. Balatonfüredi BM. Üdülő 1987. BM. Rendőrtiszti Főiskola 1987. Pannonhalmi Főapátság 1987. Düsseldorf 1988. Balatonakali Kerti Tárlat 1988. Munkácsy M. Terem, Békéscsaba 1988. Derkovics Terem, Budapest 1989. Benczúr Gyula Terem, Nyíregyháza 1989. Képcsarnok Bemutatóterem, Sopron 1991. Gulácsy Terem, Szeged 1994. Kisgazda Székház, Budapest 1996. Újpalotai Lila Iskola

 

 

Sipos István festményei

Sipos István 1945-ben született Szegeden. A valóság költői átírására vállalkozott festményein. A jól ismert Alföldet, a tiszaparti világ rejtelmeit felfedező alkotó a táj lelkét keresi. A füzesek hangulatait, az ott élő állatok életét, a tanyák emberléptékű közegét, a szántók, gyalogutak, a szegények taposta KRESZ-tábláit, a belvizek felcsillanó tükörcserepeit. Természeti realitás, valóságos élmény, biztos ?talajfogás? jellemzi ezeket a festményeket, amelyek azonban bővelkednek poétikus részletekben, izgalmas festői hatásokban, tartalmas emberi üzenetekben. Nem csoda, ha míves munkái népszerűek itthon és külföldön. Tagja és támogatója a Független Magyar Szalon Képzőművészeti Egyesületnek és a Művészet Barátok Egyesületének. Fontosabb egyéni kiállítások: -Budapest: 1977 MAHART Klub 1978 Szegedi Közlekedési Vállalat Klub 1982 Fővárosi Művelődési Központ 1993 Csontváry Galéria -Szentes: 1985 Művelődési Ház -Kiskunfélegyháza: 1988 Móra Ferenc Művelődési Központ -Toronto: 1990 -München: 1991 -Graz: 1992 -Németország, Lage: 1994 -Nagymaros: 1996 Kittenberger Kálmán Vadászati Napok

 

 

Szarka Hajnalka festményei

Szarka Hajnalka 1956-ban született Celldömölkön. Itt végezte tanulmányait, s 12 éves korától járt a helyi rajzszakkörbe Dénes Szilveszter tanárhoz. 18 éves korától Barcsay Jenő biztatására a Désy Huber Képzőművészkörbe járt, ahol Korga György volt a mestere. Később földrajz-rajz szakos tanári diplomával a kezében bekerült a SOTE Anatómiai Intézetébe, mint festő-grafikus. Közben felvételt nyert a Képzőművészeti Főiskolára, ahol Bráda Tibor felügyelete alatt sajátította el a művészet magasabb szintű fortélyait. 1986-ban szerzett diplomát, s ezalatt a festés életformájává alakult. Rajzai több újságban is megjelentek (És, Magyar Nemzet, Magyar Ifjúság). 1997-ben csatlakozott a Budapesti Festőstúdióhoz, később neves művészekkel együtt a Művésztanár Társaság pártoló tagja lett. 1998-ban tanulmányi úton járt Franciaországban, melyet a Nemzeti Kulturális Alap is támogatott. 1979-től minden évben szerepel egyéni, illetve kollektív kiállításokon, az utóbbi években az Akvarell Biennálé rendszeres kiállítója. A 90-es évek közepétől festményeit Franciaországban is megismerhette a műértő közönség, vásárlói több neves francia galériában is találkozhattak képeivel.

 

 

Szász Endre festményei

Szász Endre festő, grafikus (Csíkszereda [Miercurea-Ciuc, RO],, 1926. január 7.–Mosdós, 2003. augusztus 18.) 1946: Magyar Képzőművészeti Főiskola, mestere: Szőnyi István. 1965: Munkácsy-díj; 1992: Magyar Köztársasági Érdemérem tisztikeresztje; Lipcsei Aranyérem. Már gyermekkorától kezdve természet után rajzolt. Marosvásárhelyen érettségizett. Itt került kapcsolatba Erdély akkori szellemi vezetőivel, Kós Károllyal, Szolnay Sándorral és Nagy Imrével, akik felismerték tehetségét és segítették fejlődését. Tanára itt az akvarellista Bordy András volt, aki ~ első kiállítását szervezte. 1946-ban került Budapestre. 1950-ben a Dekorációs Nemzeti Vállalatnál dolgozott, koholt vádak alapján eredetileg tíz év börtönre ítélték fegyverrejtegetésért, ebből egyet töltött le. Szabadulása után, 1951-ben megalakította a József körúti Alkotóközösséget, ahová volt kollegái tartoztak. Propaganda- és reklámanyagokat készítettek. 1952-ben ~ megvált a közösségtől. 1951 és 1960 között mintegy 600 könyvet illusztrált. Első munkája Csehov novelláskötetének illusztrációja volt, ekkor alakította ki stílusteremtő vonalrajzait, melyekkel számos díjat nyert külföldön. A hazai könyvillusztrálásban azóta is főként ez a stílus a meghatározó. Könyvillusztrációiban felhasználta a rézkarc technikáját is. Az 50-es évek második felétől készítette sajátos, puha felületeket létrehozó, hidegtű technikával készült rézkarcait. A legsikeresebb az Omar Khajjám Rubáiját lett, amely 1964-ben a British Museum pályázatán bekerült a XX. század harminc legszebb könyve közé. Már ezekben az években is folyamatosan festett grafikai munkássága mellett. 1960 és 1970 között főleg festészettel foglalkozott, legismertebb művei ekkor készültek. Próbálkozott filmművészettel is. Mintegy három évig dolgozott a filmgyárban, és ő volt az Egri csillagok látványtervezője. 1970-től Torontóban és Los Angelesben élt. Hazatérése után részt vett a Hollóházi Porcelángyár Stúdiójának megalapításában. Előbb Sopronba, majd Várdára költözött, ahol jelenleg is él. Ékszerrel, divattal, bútortervezéssel és porcelánfestéssel is kísérletezik. ~ egyénisége, festészeti és grafikai munkássága különös része a magyar képzőművészetnek és a művészeti életnek. Képei kivétel nélkül figuratívak, mégis olyan új, gazdag tartalmakat hordoznak, olyan formai, technikai és művészeti megoldásokat vonultatnak fel, amelyek messze a narratív ábrázolás fölé emelik őket. Alakjai sajátosak, egyéniek, sokan próbálják utánozni, ill. ennek alapján hamisítani. Művei három fő kategóriába sorolhatók, úgymint a fekete-fehér, vonalas rajzok, melyek legtöbbször illusztrációk; a szintén vonalas, de már egyszerűbb, geometrikushoz közelítő formavilágú alkotások, melyek fekete-fehérek, néha arannyal kiegészítve, ezek gyakran kerámia vagy porcelánképek, és végül a festmények, ill. hidegtűs eljárással készített rézkarcok. Az első kategóriába tartozó munkák lendületes, gyakran bővérű illusztrációk vagy önálló rajzok, amelyek a Barcsay-féle anatómiára épülnek, de sajátos ~ stílusban. A második kategória alkotásai talán a legelterjedtebbek, s így a legismertebbek. Számos fali kerámia, ill. porcelántárgy díszítésénél alkalmazta ezt a megoldást a művész. A műfaji követelményeknek megfelelően ezek kevésbé részletezők, túlnyomórészt nagy, tiszta formákból állnak. Így messziről is jól látható a teljes kompozíció és annak minden mozzanata, illetve nem vész el a funkcionális célokat szolgáló tárgyak aprólékos díszítésében. A festmények és hidegtűs rézkarcok adják ~ művészetének gerincét, ezekből táplálkoznak és nőnek ki az alkalmazott grafikai és egyéb technikai megoldással készült alkotások. Ezek a kompozíciók a szimbolizmus és a szürreál határán mozognak, de valójában egyik kategóriába sem sorolhatók be. Rejtélyes, sejtelmes nőalakok, a világ bölcsességét hordozó aggastyánok vagy fura szerzetek, lidércek, szellemek a képek szereplői. Legtöbbször egyetlen erőteljes alak köré szerveződik a kompozíció egésze. Áthatolhatatlan erdők, vénséges vén fák, az éjszaka baljós csendjébe burkolt városok vagy a képzelet szülte tájak veszik körül őket, de az alakok uralják az őket körülvevő vidéket, s mivel szinte mindig szemben állnak a nézővel, így a kívülállót is. Nem véletlen, hogy ezek a képek is rendkívüli sikert arattak világszerte. Mára ~ képeinek egész gyűjtőköre alakult ki. Mesterei: Szőnyi István. Egyéni kiállítások 1964 Dürer Terem, Budapest Szeged 1965 Bulgária 1969 Derkovits Terem (TV Galéria), Budapest Szófia, Krakkó, Pécs, Szeged, Párizs, Berlin, Helsinki, Mexikóváros, Osló, Bécs, Ammán, Johannesburg, Tokió, Toronto, Montreál, Ottawa, Vancouver, New York, Los Angeles, San Francisco, New Orleans. Irodalom Koltay G.-Riskó G.: ~ (Budapest, 1983) Menyhárt L.: ~ (Budapest, 1983). Filmek Sorcerer 1971, kanadai Take Thirty 1971, kanadai V.I.P. 1976, német Sixty Minutes 1984, amerikai ~ 1983, 1989, magyar; Szász Bandi 1984, magyar.

 

 

Szert Károly festményei

Szert Károly 1955-ben született Új-Delhiben. A korai gyermekkortól sok utazás megannyi kép élményét hordozza magában. Indiai, keleti folklór és európai utazások ámulatba ejtik. Felnőtt fejjel is van honnan meríteni... Nehézségektől sem mentes, de élményteli évek után végre tehetségének élhet... Iskolák, tanulmányok, Mesterei: Matzon Frigyes a rajzolásban, majd a nagy iskola az ARTEX ahol már élesben is megy a stúdium, és az arra érdemes képeket megveszik. Döntő hatással van rá nagyszerű mestere: Wessely Tibor, folyamatosan képezi magát azóta is. Vallja: Ma jobbat, mint tegnap, a fejlődésben látja a minőség zálogát. Kiállítások: Számos Nemzetközi kiállításon vett részt világszerte, beleértve Ausztrália, USA, a legtöbb Európában: Anglia, Németország, Franciaország. Húsz éve aktívan dolgozik a pályán nemzetközileg is jegyzett festő. 1987 Minyó Szert Károly néven teljesen eredeti felfogásban kezd alkotni és kiállítani, mint kortárs képzőművész, a fotográfia és a festészet határmezsgyéjén, művei megtalálhatók: A Magyar Nemzeti Galériában és magángyűjteményekben a világ számos országában. Folyamatosan kiállít: Berlin, Bécs, Budapest, London, Párizs, Varsó és Európa számos nagyvárosában.

 

 

Széchenyi István festményei
 
1960-ban született Kecskeméten. Művészi munkásságát a 80-as években kezdte. Családjában több művészember is volt; nagybátyja Széchenyi Ferenc portréfestő, másik nagybátyja Széchenyi Zoltán író-költő, testvére Széchenyi Zoltán szobrászművész.
Több éve részt vesz a Kétegyházi Szabadiskola nyári kurzusain, de más alkotótáborok meghívott résztvevőjeként is szerepel. Képeinek fő erénye a látványosság. Nem törekszik megújítani a látásmódunkat, hanem a régóta bevált hatásmechanizmusokat célozza meg.
Munkáival több csoportos és egyéni kiállításon is részt vett már.
 
Kiállítások:
 1989 Kiskunhalas
 1990. Kiskunhalas Nemzetközi Képzőművészeti Találkozó.
 1991 Kecskemét
 1992. Békéscsaba
 1994. Kecel
 1995. Gyula
 1997. Budapest
 1998. Budapest
 1998. Szolnok
 2002. Szeged
 
 ,,… Napjaink tépett zűrzavarából kiemel bennünket és visszahelyez az őstermészetbe, legalábbis képzeletben. Szükségünk van arra, hogy visszahódítsuk az erdőt, a rónát. Széchenyi István erre a közvetítő szerepre vállalkozik.
Művészetet hoz létre abban az értelemben, hogy művi miliőbe menti át az elgyönyörködőt…”
Dr. Thurai Gábor Kamill
művészettörténész
 
 
 
 
Tarasz Tabaka festményei

Tabaka fiatal korához képest igen nagy sikereket és művészeti rangot tudhat magáénak. Több mint 30 külföldi kiállításon vett részt. Még csak tizenéves volt, amikor Franciaországban már elismert festőművészként tisztelték, és a jövő nagy ígéretei között tartották számon a kritikusok. 1965-ben született Ukrajnában. Képzőművészeti sikerei ellenére először építészmérnöki diplomát szerzett, majd azután elvégezte a Kijevi Képzőművészeti Akadémiát. Jelenleg ott tanít. Nemcsak festőművész, grafikus, de nemzetközi szinten elismert tanár és képzőművészeti író. Munkái havonta jelennek meg az USA-ban, több amerikai egyetemen a tananyag részét képezik e tanulmányai, rajzai. A fiatal festőművész - tanár - író munkássága máris mértékteremtő, követendő példa. Alkotásaiból a józan ész által vezérelt tisztánlátás, lenyűgözően letisztult formavilág, páratlan ízléssel megteremtett színharmónia tükröződik. Amit mások boncolgatnak, ő ott tesz rendet, könnyedén, szerényen, a legegyszerűbb eszközökkel. Puritán erkölcsösségére, ízlésére jellemzően alkotásaiban nem használ hatásvadász elemeket, feltűnő színeket, formákat. Képeit figyelmesen szemlélve észrevehetjük, hogy azok egy-egy lírai történetet mesélnek el nekünk,- a fegyelmezett ízlésű Tabaka érzelmeit diszkréten tárja elénk. Soros-díjjal kitüntetett, számos pályázat, tárlat díjnyertese. Képei magán- és közgyűjteményekben megtalálhatók Franciaországban, Németországban, Európa csaknem minden országában, az USA-ban, Izraelben, Kanadában. Fontosabb kiállításai: 1988. Marseille és Toulouse 1991. Kijev, Francia Kulturális Intézet 1992. és 1994. München 1996. Budapest, Ukrán Konzulátus 2001. Budapest, Bank Center. 2001. Budapest, West End Office Center. 2005. Budapest, West End Office Center.

 

 

Tóth Rozália festményei

Tóth Rozália 1946-ban született Dombegyházán, egy kicsi alföldi faluban. Művészi pályája indulását a szentendrei művésztelep hangulata határozta meg. A városi zajt, lüktetést nem tudta és nem is akarta megszokni. Majd' két évtizede kiköltözött egy alföldi tanyára. Ez a környezet termékenyítően hatott művészetére. Az alföldi táj, a tanyavilág ábrázolásán kívül több kiállításának képein is foglalkoztatta a festészet és a zene kapcsolata is.

 

 

Török Géza festményei

 

 

 

Varga Iván festményei
 
Varga Iván 1960-ban született Egerben, majd gyermekkorában egy Tisza menti kis faluban nevelkedett. Az itt eltöltött évek meghatározóak voltak számára, s későbbi képein meg is jelennek bensőséges, békés hangulatú tájak formájában.
Mind a természettudományok, mind a művészetek valamennyi ága érdekelte, sokáig nem is tudott választani közülük. Pályáját orvosként kezdte, azonban rövid időn belül a festészettel kötött tartós barátságot. Műhelyszerűen tanult festeni az általa példaképnek tartott Fejér Csabától, Csikós Andrástól, Reinhardt Istvántól.
Így vall önmagáról a művész: „Foglalkoztat az alföldi táj, szeretem a vizet, a pocsolyákat festeni, érdekelnek a tengerek, a tengerparti tájak, azonban tovább keresem a festői önkifejezés és nyelv általam járható útjait. Harmonikus családi hátterem (feleségem és három gyermekem) érzelmileg, emberileg komoly támaszom.”
 
Kiállításai többek között:
- Atrium Hyatt, Budapest
- Gödöllő
- Magyar Kultúra Háza, Budapest
- Tudományos Akadémia, Budapest
- Orosháza
- Németország

 

 

Varga Szidónia festményei

Varga Szidónia Iskolák: Kecskemét, gimnázium Szeged, hallgató JGYPK alkalmazott grafika Képzőművészeti Szabadiskola, Kecskemét Kiállítások: Kecel, Virágfesztivál Gyula, Expo Herend Izsák Kerekegyháza Kecskemét, Lakáskultúra Fesztivál Görögország, csoportos kiállítás Vallomás: Születtem: Kora tavasszal 1965 évében! Mi végre? Hogy szolgáljak lelkeket, embereket, melyet oly alázatos szeretettel teszek! Hiszem a tudás hatalmát a szép szavak varázsát! Gyermekkor: Virágok, fülledt nyarak, zord hideg telek, kályha melege, ízek melyet sosem feledek, könnyek, olcsó ponyva könyvek, suttogó szavak melyet ma sem értek! Iskola melyhez poros út vezet, tekintetek mik távol tartanak, egy meleg kéz, mi utat mutat, vágy, ami erőt ad! Az élet hajnalán: Csapongás, csak egy kis melegség mely nem talált rám, magány, versek mik elvesztek, álmok, mesék a képzelet szülte remény! Anya, gyöngédség, hit és a "végtelen lágyan ölelő féktelen értelem "! Elmúlás, veszteség a kietlen üresség! Húsz év nem hatalom csak csalatkozott képzelet. Közelmúlt: 40 évesen ódon iskola falak, festék illat, ihlet, tudásszomj, emberek, győzött értelem! "Vágytól, álmoktól ázott vándor ki halkan roskad le a csend sűrűjében. Megpihentem, sebeimet nyaldosva, kínjaimat némán ordítva. De puhán ölelt az értelem, s könnyeim mosták tisztára, mit befeketített a gyötrelem. Megigéztem, mit a balgaság szánt ágyasomul! " Jelen: "Ezer virág megannyi nász. Égbe írott szivárvány láz. Tündöklő szín varázs ez hajt tovább. S keresem a bíbort mint heraldikát." Szidónia

 

 

V. Tóth Gábor festményei

Nagykőrösön született 1966-ban. 1999 óta foglalkozik festészettel. Kedvelt technikája az olaj, a természetelvű festészet híve. Munkáiban eleinte a zsánerképek tükrözték a festészet iránti belső indíttatást, megjeleníti a régmúlt korok gondolatvilágát. Ma már főleg tájképek, utcarészletek, csendéletek kerülnek festőpalettájára. Portré képei keresettek, melyek főként fénykép alapján készülnek. További igényként jelentkezett a figurális falfestés, melynek első bemutatója a Kecskeméti Kórház gyermekosztályán volt. A szárnyaló képzelet, a Délibáb és a Kláris művészeti folyóiratokban rendszeresen jelennek meg alkotásai. 2002-től a Cserhát Művészkor tagja, ahol még ez évben Nívódíjat kapott. A Kistérségi Európa Napok pályázaton első helyezést ért el alkotásaival. Számos egyéni és kollektív kiállítás résztvevője. Önálló kiállításai: Nagykőrös, Debrecen, Törökszentmiklós, Budapest, Kecskemét, Szabadszállás, Szeged Folyamatos bemutatója van Kecskeméten, Budapesten és Pécsen. Ezen kívül számos külföldi kiállítása is volt.

 

 

Váczi Alexandra festményei

1968-ban születtem Budapesten.

A művészethez, festészethez már gyerekkorom óta vonzódom, mivel édesanyám is festőművész. Képei nagy hatással voltak kezdeti munkámra, de mára inkább a hozzám közelebb álló enteriőröket, csendéleteket, zsánerképeket festem.
Az előbbieken kívül kavicsokra, féldrágakövekre festett miniatúráimra (lepkék, bogarak, virágcsendéletek) egy drágakő kereskedés figyelt fel, ezeket a Természettudományi Múzeumban is kiállították.
A Szentendrei Skanzenben évente megrendezett kézműves foglalkozásokon többszöri felkérésre kavicsfestő tanfolyamot vezettem gyermekes családok részére. 
Mestereim: édesanyám Gregorik Mária, Januska András és Wessely Tibor. 
Olajfestékkel dolgozom festővászonra, falemezre és kőre. 
Képeimet 1998 óta folyamatosan külföldi galériáknak megrendelésre festem (USA, Anglia).
 
 
 
 
Walter Gábor festményei

Walter Gábor 1963-ban született Sopronban. Általános és középiskoláit Kecskeméten végezte, ahol ma is él és alkot. A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola rajz-földrajz szakának elvégzése után rövid ideig pedagógusként tevékenykedett. 1988 óta kizárólag festészettel foglalkozik. Művészetében meghatározó jelentőségű a Zebegényben eltöltött hat nyár, ahol Szőnyi István egykori tanársegédjének, Jets Györgynek a szekciójához tartozott. Ezen kívül hatottak rá az alföldi tájképfestészet nagyjai (Tornyai, Bozsó János) is. Rendszeres résztvevője a tiszakécskei, keceli, nagykanizsai, békési alkotótáboroknak. Munkái megtalálhatók az esztergomi biennálén, a hódmezővásárhelyi őszi tárlaton és más országos és megyei fórumokon. 2000 óta tagja a MAOE-nak. Két éve foglalkoztatja a zene és a festészet kapcsolata. Ennek hatására születtek - főleg a jazz világából - származó képei, amelyek hangulati és érzelmi kötődést mutatnak be a zene és a zenészek iránt. Mindkét műfajban helyet kap az improvizáció, a művészi szabadság és a kompozíció.

A művész 2014. február 20-án gyorslefolyású, gyógyíthatatlan betegségben 51 éves korában elhunyt.

 

 

Zoltai Attila festményei

Zoltai Attila 1967-ben született Kisteleken. A szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán szerzett tanári diplomát 1994-ben. A főiskolán tanárai Dér István és Novák András festőművészek voltak. 1994-től 2 évig a Kisteleki Gimnáziumban és a művészeti iskolában tanított. 1995-ben meghívásra 2 hónapos tanulmányúton járt az Amerikai Egyesült Államokban. 1995-től tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 1996-1998-ig Szegeden a Hammido Művészeti Iskola művésztanára volt. 1996 óta Hódmezővásárhelyen él és az egyesület kollektív műtermében dolgozik. 1988 óta rendszeresen rész vett a Mártélyi Szabadiskola kurzusán. Egyéni és csoportos kiállításokon külföldön és itthon egyaránt szerepelt. Művei eljutottak Németországba, Franciaországba, Olaszországba, Svájcba, Finnországba, Dániába, Hollandiába és az USA-ba. Egyéni kiállítások: szülővárosában: 1991. 1992. 1993. 1994. 1995. Szeged: 1994. 1996. 1997. Forráskút: 1993. Zsombó: 1995. 1997. Budapest: 1997. Hódmezővásárhely: 1996. 1997. Finnország - Haukipudas: 1993. Dánia (Arslev): 1995. Csoportos kiállítások: Szentes: 1994. 1995. 1996. 1997. Budapest - Pitypang Galéria: 1995. Hódmezővásárhely, Őszi Tárlat: 1996. Délalföldi Festőművészek Tárlata: 1996. Szegedi Táblakép Festészeti Biennálé: 1996. Szegedi Nyári Tárlat: 1997. Hódmezővásárhely: 1996 1997. Nagykőrös: 1997. Kecel: 1997. Budapest Kongresszusi Központ: 1998. Tanulmányi utak: Finnország, Olaszország, Észak-Franciaország, Belgium, Hollandia, Svájc, Németország, Görögország, Lengyelország.

 

 

Zombori László festményei

Zombori László 1937-ben született Szegeden. Iskoláit is ebben a városban végezte, a Pedagógiai Főiskolán 1958-ban földrajz-rajz szakon kapott diplomát. Négy évig Csongrádon tanított, majd Szegeden kapott tanári állást. 1979-től csak képzőművészettel foglalkozik. Tagja a Művészeti Alapnak, majd ennek jogutódjának, a MAOE-nek és a Magyar Képzőművészek Szövetségének. Számos önálló kiállítást rendezett, valamint több kollektív hazai és külföldi kiállításon vett részt. Egyéni kiállítások: 1968, 1972 Szeged 1968 Hódmezővásárhely 1971 Csongrád 1974, 1980 Budapest 1977 Miskolc 1981 Szekszárd 1982 Pécs 1985 Veszprém Csoportos kiállítások külföldön: Lengyelország (Lodz), Jugoszlávia (Novi-Sad), Szovjetunió (Odessza), Finnország (Turku), Franciaország (Nizza), Románia (Temesvár), Németország (Stuttgart). A Szegedi Nyári Tárlaton 1968-ban, 1970-ben és 1974-ben festészeti díjat kapott, továbbá a dél-alföldi Koszta-plakett, Szeged Város Alkotói Díja és a Juhász Gyula-díj tulajdonosa. Alakulása óta a Szög-ART Képzőművészeti Egyesület tagja.

 

 

 

Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Adóbevallás 2018 sms, határidõ, nyomtatvány és tudnivalók itt